100_7505

Whaow! My neighbor brought us some zucchinis from his garden and they just look amazing! They are so big and heavy, I was astonished when he came by, with his basket to share his production with us. What are we going to make with these? Let me think, let's try a good old quiche and see what they've got to give!

- 1 ready made paste
- 3 zucchinis (or a very very big one!)
- 2 eggs
- 3 large spoons or ricotta
- 1 glass of milk.

Slice the zucchinis and cook them in a saucepan with a little water and herbs. Prepare the filling: beat the eggs with the ricotta and milk, add a little nutmeg. Lay down the paste in a mold. Pour the filling over the paste and garnish with the slices of zucchini. Bake in the oven for about 30min. A creamy, light, organic and tasty result!

Whoaw! Mon voisin nous a apporté quelques courgettes de son jardin et elles sont surprenantes! Elles sont si grosses et lourdes, j'étais toute étonnée quand il est arrivé avec son petit panier pour partager sa production avec nous. Mais qu'est ce qu'on va bien pouvoir en faire? Laissez moi réfléchir, pourquoi pas une bonne quiche pour voir ce qu'elles ont dans le ventre!

- 1 pâte feuilletée
- 3 courgettes (ou un très très grosse!) 
- 2 oeufs
- 3 grosses cuillerées de ricotta
- 1 verre de lait. 

Couper les courgettes en rondelles et les faire cuire dans une casserole avec un peu d'eau et d'herbes. Préparer la garniture: battre les oeufs avec la ricotta et le lait, ajouter un peu de noix de muscade. Etaler la pâte dans un moule. Verser la préparation sur la pâte, et garnir avec les rondelles de courgettes. Faire cuire au four environ 30min.
Un résultat crémeux, léger, biologique et avec du goût! 

100_7507